خرما را در چه دمایی نگهداری کنیم ؟ آیا گرما باعث شکرک زدن خرما میشود ؟ مکان نگهداری خرما په ویژگیهایی باید داشته باشد؟
قبلا در مورد انواع مختلف خرما و تشخیص کیفیت آن مطالبی را بیان کردیم تا در هنکام خرید خرما از آن استفاده نمایید اینبار میخواهیم روش نگهداری خرما پس از خرید آن را در اختیارتان قرار دهیم.
اگر خرما در جایی مانند کابینت منزل و یا کمد نگهداری میکنید باید بدانید که بیشتر از یک ماه نباید از آن استفاده نمایید زیرا دمای بالای محیط باعث خرابی خرما میشود اما اگر میخواهید خرما را 6 ماه تا 1سال نگهداری نمایید باید بدانید که این زمان تنها در صورت نگهداری در دمای صفر درجه سانتی گراد امکان پذیر است.
همینطور اگر بخواهید بیشتر از این زمان آن را نگهدارید باید از روش فریز کردن استفاده نمایید البته نوع خرما نیز در زمان نگهداری آن بسیار مهم است خرماهی خشک معمولا مدت زمان طولانی تری نسبت به سایر خرماها نگهداری میشود
عوامل آنزیمی و غیر آنزیمی میتوانند موجب تیره شدن خرما شوند. این مسئله با زیاد شدن دما و رطوبت، افزایش پیدا میکند. برای غیر فعال کردن عوامل آنزیمی باید غلظت اکسیژن را در محیط کم کرد.
کرم خوردگی یکی از موارد رایج در خرابی انواع خرما میباشد برای جلوگیری از کرم خوردگی خرما میتوان آن را با مواد ضدعفونی کنندهای مانند متیل برومید یا کربن دیاکسید ضدعفونی و در بستههای ضد حشره نگهداری و انبار کرد.البته همواره باید به این نکته توجه نمایید که در هنگام خرید خرما خرمایی را خریداری نمایید که اثری از دانه های شکر روی آن نباشد و پوست نازکی داشته باشد.
البته تولید کنندگان نیز در هنگام بسته بندی خرما و نگهداری آن تا زمان فروش باید نکات لازم را فراموش ننمایند.